Termín hromadného odeslání objednávek do Čech je 26.5.2024!!

Baret, 3 způsoby jak ho správně nosit!

Barety - Stylový Tlumič Následků Špatného Vlasového Dne

Říká se, že člověk si může kdykoliv dovolit špatný vlasový den, pokud má po ruce baret. A kdo by chtěl strávit celý den v pyžamu jen proto, že vlasy nedělají to, co mají? Baret je totiž tím nejlepším záchranným kruhem, když nám kadeře trošku zalezly na dovolenou a rozhodly se nevrátit.

Historie Barety - Francouzská Kráska s Nádechem Bujarosti

Baret je tak francouzský, že když ho nosíte, automaticky vám stoupne IQ o dvacet bodů a máte chuť si zapálit doutník a filozoficky rozjímat o smyslu života. Přestože je baret dnes symbolem francouzské elegance, jeho původ sahá až do středověku. A kdo by si to byl pomyslel?

První baret se objevil v Baskicku, což je oblast mezi Španělskem a Francií. Zpočátku byl spíše funkčním doplňkem - ochraňoval hlavy pastevců a rybářů před nepohodím. Francouzští básníci a umělci ho později přijali jako součást svého výrazného stylu, což přispělo k jeho legendárnímu statusu. Zkrátka, baret se stal střešníkem intelektuálů a bohémů. A nějakou dobu po jeho objevení si museli pastevci říkat: "Zdá se, že nám něco uniklo."

Jak Nosíme Barety - S Chutí a Sebevědomím

Baret není jen kousek pleteného umění, je to výrazný módní statement. Jak ho ale nosit tak, aby vynikl ve všem svém šarmu?

  • Skloněný do strany: Když si baret nasadíte mírně šikmo na hlavu, budete vypadat, jako byste právě dorazili z uměleckého večírku v Montmartre. Tato varianta je oblíbená u mnoha umělců a básníků.

  • Plošší na hlavě: Pokud se cítíte více klasicky, můžete baret nosit plošší na hlavě. Tento styl byl oblíbený mezi ikonami jako Audrey Hepburn a Brigitte Bardot.

  • Zahalený do tajemna: Chcete být trochu záhadní? Zkuste nosit baret tak, aby vám zakrýval část obličeje. Kdo ví, co se skrývá pod tímto tajemným závojem?

    A co se týče kombinování barety s oblečením, možnosti jsou nekonečné! Můžete ji nosit k elegantnímu kabátu, kožené bundě nebo dokonce i k tričku a džínám. Barety dodají vášni a stylu vždy a všude.

    Takže, pokud chcete dodat svému vzhledu kousek francouzské elegance a trochu uměleckého švihu, neváhejte a přidejte baret do svého repertoáru. A pokud se někdo ptá, proč ho nosíte, můžete jim s úsměvem vyprávět o jeho historii a tom, jak se stal znakem šarmu a sebevědomí.

    Moje pletené barety si mmůžete prohlédnout zde